На Полтавщині мисливці продовжують "гадяцьке сафарі" за окупантами

В орків вже відібрано 10 танків та зброю
На Полтавщині мисливці продовжують "гадяцьке сафарі" за окупантами
Знищена російська техніка Джавелінами / Фото: facebook.com/UkrainianLandForces
18 Березня 2022, 20:26
читать на русском

На кордоні Сумської та Полтавської областей мисливці продовжують влаштовувати "гадяцьке сафарі". Вони відібрали вже у російських окупантів аже 10 танків, автомати та кулемети.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час спілкування з журналістами регіональних ЗМІ.

За його словами, на півночі Полтавщини, зокрема на кордоні з Сумщиною, відбуваються бойові зіткнення з російськими окупантами. Місцеві мисливці займаються пошуком тих, хто після зустрічі з українською армією й теробороною, втекли. Частина техніки, яку відібрали в російських військових, уже відремонтована й передана ЗСУ.

На півночі області відбуваються бої з російськими окупантами, мова про охтирський напрямок. Крім того, продовжується так зване "гадяцьке сафарі" – мисливці вже не тільки з рушницями "полюють", а й відібрали в окупантів кулемети й автомати, а також більш як 10 танків та іншу техніку. Вона передана Збройним силам України, відремонтована й уже працює на нашу армію, – сказав Лунін.

Крім того, понад 500 поранених бійців і цивільних потрапили до наших лікарень із Сумщини й Харківщини. Їм надали повну допомогу. За словами Луніна, він у цьому пересвідчився особисто.

Також до лав територіальної оборони області залучили близько 15 тисяч людей. Лунін зазначив, хто не потрапив до Збройних сил, зокрема й ТрО, мають продовжити працювати.

Економічний фронт також дуже важливий. Полтавщина нині тилова область, тому маємо тут забезпечити ефективну роботу економіки, - сказав він.

Нагадаємо, що резидент росії владімір путін може розглядати Молдову як наступну ціль після України через наполегливий та несподіваний опір українців.

Читайте також