На Полтавщині викрали доньку депутата та вимагали викуп у біткоїнах

Викрадення організував чоловік, який перебуває на ґратами
На Полтавщині викрали доньку депутата та вимагали викуп у біткоїнах
Тюрма (Фото: pexels)
23 Вересня 2021, 11:28
читать на русском

Співробітники СБУ затримали злочинну групу, яка викрала дочку депутата Полтавського обласної ради та вимагала за неї викуп у біткоїнах у розмірі 470 тисяч доларів.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисникам, за сприяння додатково залучених осіб, вдалося викрасти дівчинку, після чого вони вступили в перемовини з її батьками. Вони погрожували фізичним насильством та смертю їхньої дитини, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що викрадення організував чоловік, якого звинуватили у вчиненні умисного вбивства з особливою жорстокістю, тому до вироку суду він знаходився у Київському слідчому ізоляторі.

Незважаючи на позбавлення волі, зловмисник розробив план та організував викрадення дитини впливового бізнесмена і депутата Полтавської обласної ради. Чоловік підшукав виконавця викрадення через інтернет і запропонував спільнику винагороду в розмірі 100 тис. доларів США, - сказали в СБУ.

Наголосили, що викрадачів затримали, але вони використовували заходи конспірації, зокрема спілкувалися з батьками дитини через Телеграм-канал або приховану інтернет-мережу "Даркнет".

У зв’язку з достатніми доказами зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, блогерка з Харкова разом зі своїм київським товаришем вирішила інсценувати власне викрадення. Вона хотіла виманити у свого впливового спонсора п'ять біткоїнів.

Читайте також