На пропускних пунктах західних кордонів встановлять систему єЧерга

єЧерга працюватиме для всіх видів транспорту
На пропускних пунктах західних кордонів встановлять систему єЧерга
3 Травня 2023, 11:33
читать на русском

Електронну чергу для перетину кордону запустять у 16 пунктах пропуску на західному напрямку. Вона дозволить українцям суттєво зекономити свій час.

Про це повідомив у Телеграм прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Україна також стає ближчою до ЄС логістично. На 16 пунктах пропуску в західному напрямку ми запускаємо електронну систему "єЧерга", - сказав він.

Так, Шмигаль нагадав, що з кінця 2022 року "єЧергу" успішно випробували на двох пунктах пропуску. Тепер система стане доступною для усіх водіїв вантажного транспорту, що перетинають кордон.

Прем'єр пояснив, що після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, а також час заїзду до пункту пропуску.

За його словами, перевагами "єЧерги" для українців є простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача та колосальна економія часу.

Проєкт також має переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх.

Своєю чергою, держава виграє через впорядкування перевезень, ліквідацію фізичних черг та аналіз транспортних потоків.

""єЧерга" стане універсальною системою для всіх видів транспорту. З наступного тижня нею зможуть користуватися водії вантажівок, з липня - водії автобусів, з серпня - власники легкових авто. Наша мета - зробити перетин кордону максимально швидким та зручним", - додав Шмигаль.

Як відомо, Українці, які прямують за кордон або повертаються в Україні, можуть користуватися ресурсами Державної прикордонної служби України:

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон – це офіційна сторінка, на якій кожні 3 години оновлюється інформація про стан черг на пунктах пропуску на виїзд з України.

Інтерактивна мапа від ДПСУ, на якій відображається актуальна інформація стосовно кожного діючого пункту пропуску.

Корисні посилання на офіційні інформаційні сервіси суміжних країн.

Час очікування в пунктах пропуску на в'їзд та виїзд з України можна подивитися на ресурсі Державної митної служби:

Також можна скористатися ресурсом Моніторинг черг на кордоні України – це документ у вигляді таблиці, де можна обрати пункт пропуску та перейти у відповідні чати, в яких користувачі діляться інформацією про стан черг на КПП.

Нагадаємо, на кордоні України у західних пунктах пропуску запустять безкоштовну інтернет-мережу Wi-Fi. Скористатися послугою вже можна на КПП "Шегині" у Львівській області.

1