На Рабіновича відкрили кримінальну справу за карту України без Криму і з "ЛДНР"

Провадження відкрили за статтею про сепаратизм
На Рабіновича відкрили кримінальну справу за карту України без Криму і з "ЛДНР"
Вадим Рабінович (Фото: сторінка Вадима Рабіновича у Facebook)
18 Березня 2021, 17:33
читать на русском

На народного депутата від партії "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича відкрили кримінальну справу за публікацію у соцмережі карти України без Криму, з "ЛДНР" та поділеною за мовною ознакою.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала народна депутатка від фракції "Голос" Соломія Бобровська.

За моїм зверненням на Рабіновича відкрили кримінальну справу… Жоден громадянин України, тим паче обраний народний депутат не може ставити під сумнів територіальну цілісність України. Раджу Рабіновичу не заграватись в сепаратизм, якщо він не хоче знову опинитись у в'язниці. Буду пильнувати за цією справою і надіюсь, суд і правоохоронні органи візьмуть за приклад роботу РНБО щодо знахабнілої 5 колони, - повідомила нардепка.


Контекст. 1 березня народний депутат України від партії "ОПЗЖ" Вадим Рабінович (досьє Вадима Рабіновича) опублікував карту України, на якій немає Криму, а натомість є "ЛДНР". Відповідне фото карти було розміщене на сторінці Рабіновича у Фейсбуці.

На карті Рабінович розподілив також усі області на три категорії за мовною ознакою – ті, що говорять українською (західні області), ті, що говорять суржиком (центр України) та ті, що розмовляють російською (схід і південь).

Того ж дня Служба безпеки України заявила, що вивчає допис Рабіновича у соцмережі Фейсбук, а про результати поінформує додатково.

1