На росії планують створити двомільйонну армію

За прогнозом ГУР, незабаром росія мобілізує ще пів мільйона людей
На росії планують створити двомільйонну армію
Окупанти, російські військові / Фото: Associated Press
13 Січня 2023, 20:12
читать на русском

Російське керівництво планує створити двомільйонну армію. Про такі плани свідчить масштаб мобілізаційних заходів, які проводяться у РФ.

Про це повідомляє ГУР Міноборони.

В українській розвідці розповіли, що під час першої хвилі мобілізації до російської армії вдалося призвати 300 тисяч людей. Після нетривалої підготовки мобілізовані перекидаються до України.

При цьому ГУР не відкидає, що російське керівництво найближчими днями оголосить про проведення чергової хвилі мобілізації. За оцінками розвідників, до збройних сил РФ потраплять ще 500 тисяч росіян, що дозволить країні-агресорові створити стратегічні резерви.

"У Росії вже активно проходить підготовка до оголошення чергової хвилі мобілізації. На законодавчому рівні вносяться зміни до законів РФ, які регламентують проведення мобілізації. Також йде активна підготовка навчальних центрів", - зазначили у ГУР.

За оцінками військової розвідки, масштаб мобілізаційних заходів, які проводяться в РФ, свідчить про плани російського керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб.

Нагадаємо, путін спробує продовжити звичайні військові операції, щоб утримати раніше окуповані території та створити умови для згортання західної підтримки України. Аналітики зазначають, що російський диктатор навряд чи піде на ескалацію з використанням тактичної ядерної зброї, за винятком раптового краху російських військових, що дозволить українським силам здійснювати просування по всьому театру воєнних дій.

Читайте також

1