В ISW розповіли про проблеми з мобілізацією на Росії

Міноборони встановлює кількість мобілізованих громадян
Важливо
В ISW розповіли про проблеми з мобілізацією на Росії
Російські солдати Фото: facebook.com/Сили-оборони-Запорізького-краю
25 Вересня 2022, 23:12
читать на русском

На Росії Міноборони не повністю контролює мобілізацію, в результаті чого чоловіки, яких призвуть, можуть не бути ефективними мобілізованими силами.

Про це повідомив американський Інститут дослідження війни (ISW).

Таким чином кількість мобілізованих громадян встановлює Міноборони, а за проведення мобілізації відповідають губернатори, на яких працюють військові комісари. В результаті чого реальний стан справ у призовних комісіях може не відповідати установкам Міноборони.

Українські джерела повідомили, що російська влада негайно мобілізує людей в окупованих районах України після "нагородження" їх російськими паспортами за участь у фіктивних "референдумах", замість того, щоб чекати, поки анексія зробить мобілізацію… "законною" відповідно до російського законодавства. Така поспішність говорить про те, що військові комісари відчувають тиск з метою прискорення мобілізації, - йшлося в повідомленні ISW.

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

Читайте також

1