На росіян може чекати неминуча поразка під Лиманом - аналітики ISW

Російське керівництво не реагує на поточні втрати росіян у цьому районі
На росіян може чекати неминуча поразка під Лиманом - аналітики ISW
Російські окупанти / Фото: reuters
29 Вересня 2022, 08:38
читать на русском

Російські війська можуть зазнати неминучої поразки у районі Лимана, тому на окупантів чекатиме колапс.

Про це йдеться у прогнозі аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російське керівництво не реагує на поточні втрати росіян під Лиманом і не готується до колапсу на цій ділянці фронту, оскільки це ще більше знизить моральний дух росіян.

Як припускають в ISW, крах Лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та західній частині Луганської областей і може дати змогу українським військам загрожувати російським позиціям уздовж західного кордону Луганської області та на ділянці Сєвєродонецьк-Лисичанськ.

Крім того, майбутні успіхи України в критично важливих районах Донецької та Луганської областей "можуть вбити додаткові клинці між російськими націоналістами та військовим керівництвом, а також між російськими військами та їхнім командуванням".

Фото: Інститут вивчення війни

Аналітики називають 30 вересня найбільш вірогідною датою для оголошення анекції окупованих росією територій. Проте Кремль може тимчасово відкласти оголошення, щоб краще підготувати російський інформаційний простір та адміністративну організацію.

За даними інституту, російська влада продовжує направляти нещодавно мобілізованих і недостатньо підготовлених новобранців для нібито посилення дуже "деградованих залишків різних підрозділів", включаючи підрозділи, які раніше вважалися головними бойовими силами Росії.

ISW вважає, що вливання нових мобілізованих сил до елементів 1-ї гвардійської танкової армії навряд чи додасть цим підрозділам вирішальної бойової потужності.

Нагадаємо, що на Росії Міноборони не повністю контролює мобілізацію, в результаті чого чоловіки, яких призвуть, можуть не бути ефективними мобілізованими силами.

1