На Сумщині близько 300 окупантів відмовились виконувати накази та поїхали геть, - Генштаб

Ворог продовжує спроби просунутись та закріпитись, але успіху не має
На Сумщині близько 300 окупантів відмовились виконувати накази та поїхали геть, - Генштаб
Російські солдати Фото: Getty Images
22 Березня 2022, 08:52
читать на русском

В Охтирському районі Сумської області, зафіксовано факти непокори російських військовослужбовців. Близько 300 окупантів відмовились виконувати наказ на ведення бойових дій, та, на 70 одиницях техніки, залишили район проведення операції.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

На тимчасово окупованих територіях Луганської області, зважаючи на великі втрати в живій силі, противник продовжує проводити мобілізацію громадян квазіутворення "ЛНР".

Значна частина жителів не підтримує політику окупантів, не має бажання брати до рук зброю та переховується від представників окупаційної влади, - йдеться у повідомленні.

Показовим є те, що мобілізація проводиться хаотично, люди яких мобілізують розподіляються не за спеціальностями, більшість з них немає жодної військової спеціальності, тому що ніколи не проходили військової служби. З громадянами, що мають російські паспорти підписуються контракти, хто має лише паспорт псевдореспубліки – оформлюється як доброволець.

На Донецькому та Луганському напрямках ворог продовжує спроби просунутись та закріпитись, але успіху не має.

У Генштабі наголосили, що українські захисники та захисниці відбили 13 атак ворога та знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога склали близько 300 осіб.

Крім того, оборонці Маріуполя знищили патрульний катер "Раптор" та комплекс радіоелектронної боротьби "Леєр-3".

Нагадаємо, що суттєвих змін в положені та характері дій сил оборони протягом останньої доби не відзначено.

Читайте також