На українців очікують морозні вихідні - синоптик

У найближчі дві доби очікується нестійка погода, часом зі снігопадами та незначним зниженням температури повітря.
На українців очікують морозні вихідні - синоптик
Зима, сніг, мороз (Фото: picabu)
19 Січня 2024, 15:42
читать на русском

Внаслідок поступового переміщення холодних повітряних мас із північної частини Європи, у нашій країні очікується зниження нічних та денних температур на 6 – 8 °С. Разом із похолоданням малоактивні атмосферні фронти стануть причиною невеликих, місцями помірних снігопадів, у Криму та Приазов'ї з дощем. На дорогах і тротуарах більшості областей спостерігатиметься ожеледиця, водії та пішоходи – будьте уважні.

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич.

Субота, 20 січня:

У західних областях вночі місцями пройде невеликий сніг, вдень та ввечері у районі Полісся очікується помірний сніг, хуртовина. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, вночі 5 - 10 м/с, вдень 9 - 14 м/с. Температура повітря вночі становитиме -3...-8 °С, вдень -3...+2 °С. У Карпатах вночі -7...-12 °С, вдень -1...-6 °С.

У північних областях в нічні години очікується невеликий сніг, вдень без істотних опадів. Лише увечері на Чернігівщині знову почнеться сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -5...-10 °С, вдень -3...-8 °С.

У центральних областях вночі очікується помірний сніг, вдень без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень -2...+3 °С.

У південних областях вночі опади у вигляді дощу з переходом у мокрий сніг. Вдень у Криму та Приазов'ї помірні, місцями значні снігопади, часом з дощем. Подекуди туман. Вітер північний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень 0...+5 °С.

У східних областях вночі дощ із переходом у сніг, вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -3…+2 °С.

Неділя, 21 січня:

У західних областях вночі очікується невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -4...-9 °С, вдень -4...+1 °С. У Карпатах вночі -10...-15 °С, вдень -3...-8 °С.

У північних областях вночі пройде помірний сніг, вдень місцями можливий невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -6...-11 °С, вдень -2...-7 °С.

У центральних областях місцями очікується невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -3...-8 °С, вдень -4...+1 °С.

У південних областях вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, на Одещині вдень окремі пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень -2...+3 °С.

У східній частині вночі без істотних опадів, вранці та вдень місцями невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -3...-8 °С, вдень -3...+2 °С.

Нагадаємо, погода у січні буде відносно комфортною, особливо у плані вітрів та опадів, а у лютому очікується найбільший за зиму мороз.

Читайте також

1