На Великдень в Україні окупанти хочуть обстріляти храми та звинуватити ЗСУ - фото

Провокації очікуються у Харківській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській та Одеській областях
На Великдень в Україні окупанти хочуть обстріляти храми та звинуватити ЗСУ - фото
Церква, свято, ікона Фото: pomisna.info
18 Квітня 2022, 15:14
читать на русском

Окупанти хочуть влаштувати чергову провокацію, зокрема планується обстріл православних храмів на території України у Великодню ніч, з 23 на 24 квітня.

Російське агентство "РІА Новини" повідомило, що обстріли готує українська сторона для звинувачення в цьому російських військових.

З цією метою серед націоналістичних батальйонів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, оснащених мінометами (так звані "блукаючі міномети"), із завданням обстріляти православні храми та церкви у Великодню ніч (з 23 на 24 квітня) і потім звинуватити російських військових, - йшлося в повідомленні російських ЗМІ.

Таким чином у росії заявили, що ці "провокації" готуються у Харківській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській та Одеській областях.

Також Міноборони росії повідомили, що при цьому Україна хоче "залучити велику кількість західних репортерів", аби "негайно розкрутити фейки".

Сьогодні вночі, з 17 на 18 квітня, окупанти обстріляли храм Преображення Господнього у Харкові.

Біля храму вибито всі вікна та двері, пошкоджено будівлю недільної школи. З-поміж парафіян і харків'ян, що ховаються в храмі, ніхто не постраждав, - йшлося в повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня російські бойовики здійснили обстріл населеного пункту Копані у Білорусі, аби спровокувати владу РБ до наступу на Україну.

Читайте також