Російські літаки задля провокації обстріляли територію Білорусі - відео

Бойовики нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані
Головне
Російські літаки задля провокації обстріляли територію Білорусі - відео
Обстріл Копані https://www.facebook.com/DPSUkraine/
11 Березня 2022, 16:39
читать на русском

Російські бойовики здійснили обстріл населеного пункту Копані у Білорусі, аби спровокувати владу РБ до наступу на Україну.

Як повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ, 11 березня о 14.30 від прикордонників надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця (Білорусь), зайшли на територію України, розвернулись над українськими Городичами та Туменями, а потім "нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані (Білорусь).

Державна прикордонна служба на відео зафіксувала військову провокацію російських літаків:

У ДПСУ зазначають, що наразі дев'ятий прикордонний загін "спостерігає зайняття населеного пункту Копані ворогом".

У Держприкордонслужбі наголошують, що "заліт двох літаків з сусідньої держави фіксували прикордонні наряди, на ділянці відділу "Дубровиця", що на Рівненщині".

Українське командування зазначає, що метою ворога є втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною.

Міністр оборони Олексій Резніков випустив звернення до білоруського народу, у якому зазначив, що "командування російських окупаційних військ готує серію кривавих провокацій".

Згідно з їх злочинним задумом, російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу українсько-білоруського кордону. Зокрема, удару збираються зазнати н.п. Копані, Столинського району Брестської області. Для маскування злочину Росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України. Мета провокації — змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України. Москва намагається пов'язати вас кров'ю, - сказав він.

Резніков зауважив, що українська армія не планувала, не планує і не плануватиме жодних агресивних дій проти Білорусі.

За даними командування Повітряних сил є також інформація про обстріл окупантами населеного пункту  Бухличі та Верхній Теребежів у Білорусі.

Читайте також