На Вінниччині через коронавірус школярів переводять на дистанційку і обмежують транспорт

Вінницька область вийшла у лідери за кількістю нових хворих в Україні
Головне
На Вінниччині через коронавірус школярів переводять на дистанційку і обмежують транспорт
Освіта, дистанційне навчання Фото: energepic.com з Pexels
1 Березня 2021, 18:30
читать на русском

Через критичну ситуацію з розповсюдженням коронавірусу у Вінницькій області всі школи переходять на дистанційну форму навчання, крім того, запроваджуються обмеження на транспорті.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

За його словами, ситуація із захворюваністю на COVID в регіоні вкрай важка.

Ми сьогодні є лідерами за кількістю нових інфікованих - 598. З них 50 - це діти. Саме тому на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення, що від завтра дистанційне навчання у школах області буде для всіх - з 1 по 11 класи, - написав голова ОДА.

Крім того, зазначив Борзов, будуть діяти деякі обмеження на громадському транспорті.

Разом з тим Борзов зазначив, що Вінницька область поки залишається в "помаранчевій зоні" адаптивного карантину.

Водночас мер Вінниці Сергій Моргунов відзначив, що в місті розгортають додаткові ліжка для пацієнтів з COVID. Крім того, сесія міської ради підтримала виділення понад 8 млн гривень на виплату надбавок мобільним бригадам і купівлю ІФА-аналізатора та УЗД-апарату.

Як відомо, Вінницька область за минулу добу вийшла на перше місце за приростом нових випадків COVID-19 - 598 інфікованих. Найбільшу кількість нових випадків захворювання зареєстровано у Вінниці - 278. В цілому, відсоток зайнятих ліжок - 62%.

Нині в області хворіють 8923 людини, з них 727 дітей і 450 медпрацівників. У 27 опорних лікарнях області станом на ранок 1 березня в стаціонарі перебувають 1285 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 і 663 пацієнти з підозрою на коронавірус. 1093 пацієнти у важкому стані, троє на апараті ШВЛ, 78 - на СРАР-терапії, 1012 потребують кисневої підтримки.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні Житомирську область перевели до "червоної" зони карантину через різке зростання хворих на коронавірус. За останній місяць захворюваність на коронавірус в області зросла втричі. Ще раніше  до червоної зони карантину потрапили Івано-Франківська і Чернівецька області.

1