На Волині школярі повернулись за парти, але захворюваність на COVID-19 досі зростає

У регіоні досі діють обмеження "червоної" зони карантину
На Волині школярі повернулись за парти, але захворюваність на COVID-19 досі зростає
Школа Фото: УНІАН
24 Листопада 2021, 16:51
читать на русском

Попри "червону" зону карантину на Волині дітей повернули за парти та відновили очне навчання у більшості школах. Так, з 22 листопада 488 шкіл відчинили свої двері.

Про це повідомляють "Волинські новини".

До побачення, дистанційка

Головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко розповіла, що з 22 листопада почали відновлювати стаціонарне навчання учнів у школах. А станом на 23 листопада 87% закладів освіти регіону (488 школи) запрацювали, там працівники повністю вакциновані від COVID-19.

Своєю чергою від роботи було відсторонено 412 працівників шкіл у зв’язку з відсутністю COVID-сертифіката.

Хоча в нас офіційно не оголошено, що школи почали стаціонарне навчання, але більшість шкіл уже навчаються очно. Тому наразі дуже важливо дотримуватися всіх протиепідемічних правил і проходити повний курс вакцинації, - наголосила Янко.

Карантинні правила ніхто не скасовував

За словами санлікарки регіону, школи повинні суворо дотримуватися протиепідемічних вимог, передбачених санітарним регламентом для шкіл та постановою головного державного санітарного лікаря:

  • проведення температурного скринінгу на вході для всіх працівників та учнів;
  • створення умов для обробки та миття рук;
  • дотримання маскового режиму персоналом,
  • самоізоляція протягом 14 днів у випадку виявлення захворювання в колективі.

Як зазначила Янко, працівники закладу освіти, які мають зелений сертифікат про вакцинацію, можуть не відбувати самоізоляцію.

Серед дітей зростає захворюваність на COVID-19

Санлікарка додала, що на Волині протягом останнього тижня збільшилася кількість випадків захворювання на COVID-19 серед дітей. Хворіють і немовлята, і підлітки.

Так, 23 листопада в області зареєстрували 581 випадок, а 22 листопада - 571 випадок. Відомо, що 95% нових захворілих – це невакциновані волиняни.

За останній тиждень спостерігається ріст захворюваності і серед дитячого населення – на 9%. Щодня ми отримуємо повідомлення про 50 – 80 нових випадків серед дітей віком від кількох днів до 17 років. Усього з початку епідемії захворіли понад 6 тисяч дітей в області, - сказала Янко.

За її словами, попри запровадження в області дистанційного навчання, серед учнів і працівників загальноосвітніх шкіл продовжують реєструвати нові випадки COVID-19. Наразі продовжують хворіти 266 школярів і 140 працівників шкіл. Ще понад 1000 учнів і понад 50 осіб з-поміж персоналу – на самоізоляції.

Нагадаємо, що в Україні понад 11 тисяч шкіл вже перейшли на очне навчання. Але близько 1700 шкіл досі на дистанційці через відсутність щеплення від коронавірусу у вчителів.

Читайте також