На Яблучний Спас пів України заллє дощами

Синоптики попередили про похолодання
На Яблучний Спас пів України заллє дощами
Дощ, погода Фото: УНІАН
18 Серпня 2021, 16:09
читать на русском

Синоптики повідомили, якою буде погода на Яблучний Спас, який відзначається в Україні у четвер, 19 серпня.

За даними Українського гідрометцентру, у північних та західних областях очікується хмарна погода, температура повітря становитиме 23-25 градусів.

На іншій території країни прогнозуються дощі та грози. Прохолодно буде у Чернігівській, Київській, Черкаській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій та Сумській областях. Тут денна температура повітря не перевищить 26 градусів.

Погода на 19 серпня Фото: УГМЦ

На Сході утримається спека - до 31 градусу вдень.

Синоптиця Наталка Діденко прогнозує, що 19 серпня в більшості областей України повітря буде свіжим, комфортним, протягом дня очікується 22-27 градусів.

У Дніпрі з районами, на Полтавщині, Запоріжжі, Херсонщині градуси з'їдуть до +27+29 градусів. І лише на Сході ще затримається завтра спека у вигляді +28+32 градусів, - написала вона у Фейсбуці.

За її словами, дощі у четвер пройдуть у центральних областях, на Півдні та подекуди на Сході. На Заході та Півночі України 19-го серпня опади малоймовірні.

Вона каже, що у Києві на Спаса ще може затриматися хмарність, проте дощі не очікується. Впродовж дня температура повітря коливатиметься в межах 22-24 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, якою буде погода на День Незалежності, 24 серпня.

Читайте також

1