На заході України вируватимуть дощі з грозами: прогноз синоптиків на вихідні

У перші дні серпня грози охоплять майже всю територію України
На заході України вируватимуть дощі з грозами: прогноз синоптиків на вихідні
Дощ (Фото: picabu)
30 Липня 2022, 09:19
читать на русском

В Україні у ці вихідні, 30–31 липня, у багатьох областях пройдуть дощі з грозами. У центральних та південних регіонах буде спекотно, а у західних похолодає.

Про це пише Sinoptik.ua.

У суботу, 30 липня, в Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій та Донецькій областях температура, за прогнозом, становитиме +27…+29°С. На Закарпатті, Кіровоградській, Черкаській, Чернівецькій та Тернопільській областях буде трохи спекотніше — до +29…+31°С. В Одеській та Миколаївській областях, а також у Криму стовпчики термометрів піднімуться до +31…+32°С.

На решті території країни температура буде типовою для липня — у середньому +26…+28°С. У Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях очікують сильні дощі з грозами. У решті областей опадів не прогнозується.

Суботні дощі відчутно зіб'ють температуру в західних областях у неділю: 31 липня там очікується до +17…+20°С, на Закарпатті — +22…+23°С. На решті території України прогнозуються комфортні +26…+27°С. На кілька градусів тепліше буде у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській та Київській областях. У Кіровоградській, Черкаській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях буде до +32°С. Уночі температура повітря в Україні опуститься до +14…+16°С, у південних областях — до +20…+22°С.

У неділю сильні дощі з грозами пройдуть у Житомирській, Рівненській, Волинській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях. Дощовою погода також буде на Закарпатті, у Львівській, Вінницькій та Одеській областях.

Перший тиждень серпня розпочнеться з дощів та гроз у більшості регіонів. У понеділок, 1 серпня, мінлива хмарність без опадів спостерігатиметься лише у Сумській, Київській, Чернігівській, Харківській, Черкаській, Донецькій та Луганській областях. У східних, південних, центральних та північних областях погода на початку тижня буде ясною, середня денна температура становитиме +28…+30°С. На заході все ще буде прохолодно – +22…+24°С, у Тернопільській та Івано-Франківській областях — до +20°С.

Нагадаємо, у серпні синоптики прогнозують українцям достатньо суху та спекотну погоду.

1