На Закарпатті дощі підтопили десятки людських обійсть

Сім населених пунктів залишилися без електрики
На Закарпатті дощі підтопили десятки людських обійсть
Негода на Закарпатті (Фото: ГУ ДСНС Закарпатської області)
10 Лютого 2021, 15:17
читать на русском

Протягом двох останніх діб на Закарпатті через рясні дощі і підйом ґрунтових вод затопило людські будинки і городи, а також дороги. Сім сіл залишилися без світла.

Про це повідомили в ГУ ДСНС Закарпатської області.

Підрозділи ДСНС 12 разів виїжджали для допомоги населенню і відкачали 1455 куб. м води

Найбільше випадків зафіксовано в Ужгороді - 2 підвали і 3 дворогосподарства та Мукачівському районі – 2 цокольні приміщення житлових будинків. По одному випадку підтоплень підвальних та цокольних приміщень зафіксовано у м. Виноградів Берегівського району, с. Колочава Колочавської ТГ Хустського району та м. Тячів.

Також рятувальники відкачали воду зі стічних канав та придорожніх каналів у с. Лучки Мукачівського та с. Вільхівка Хустського району, аби запобігти підтопленню дощовими водами житлових будинків.

За інформацією Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса затопило заплавні сільгоспугіддя та пасовища у населених пунктах Вільхівка, Н.Болотне, Кам’янське, Заріччя, Дюла, Стеблівка та с. Сокирниця.

Вночі, 10 лютого, через налипання мокрого снігу залишилися без електропостачання 7 населених пунктів Ждєніївської ТГ Мукачівського району: смт Жденієво, с. Пашківці, с. Перехресний, с. Буковець, с. Розтока, с. Щербовець та с. Верб'яж Нижньоворітської ТГ. На місцях працюють аварійні бригади РЕМ.

Нагадаємо, через негоду в Україні знеструмлено понад 60 населених пунктів у п'яти областях України.

Сьогодні вночі у Києві 441 одиниця спецтехніки прибирала місто, нині кількість спецтехніки збільшено до 472 одиниць.

Більше читайте про негоду у нашому матеріалі: Лютий лютує: чи впорались комунальники з заметами, заторами та хуртовинами.