На Закарпатті іноземець хотів переправляти нелегалів до ЄС

Йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі
На Закарпатті іноземець хотів переправляти нелегалів до ЄС
Затримання (фото: Нацполіція)
29 Вересня 2021, 00:05
читать на русском

На Закарпатті 28-річний громадянин Пакистану хотів налагодити схему переправлення нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу. Він намагався дати хабар співробітнику прикордонної служби.

Про це повідомили в Нацполіції.

Днями до поліції звернулися співробітники прикордонної служби, які повідомили, що одному з їхніх військовослужбовців зловмисник пропонував неправомірну вигоду за сприяння у переправі нелегалів через державний кордон України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що правоохоронці разом з прикордонниками та працівниками прокуратури затримали зловмисника "на гарячому", коли той намагався дати хабар та переправити своїх іноземних клієнтів за кордон.

У ході контролю за вчиненням злочину співробітник прикордонної служби обумовив з фігурантом злочину час та місце зустрічі для передачі грошових коштів, після чого за "домовленістю" зловмисник міг би безперешкодно переправити нелегалів через "зелений кордон", - повідомили в поліції.

Підозрюваного затримали, йому загрожує позбавлення волі строком до дев'яти років з конфіскацією майна.

Нелегалів тим часом поміщено до спецприміщення Чопського прикордонного загону. Відносно них вирішується питання про подальше повернення їх до країни походження, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, в Нідерландах правоохоронці затримали вітрильне судно з українцями, яких підозрюють у нелегальному перевезенні мігрантів з Албанії.

Читайте також