На Закарпатті лабораторно підтвердили два випадки "Дельта" штаму COVID-19

Новий для України штам "привезла" родина закарпатців, які гостювали у родичів в Санкт-Петербурзі
Головне
На Закарпатті лабораторно підтвердили два випадки "Дельта" штаму COVID-19
Лікарня Фото: Andrea Piacquadio з Pexels
14 Липня 2021, 15:03
читать на русском

У Закарпатській області лабораторно підтвердили два випадки захворювання на "Дельта-штам" коронавірусу у членів родини, яка повернулася з Росії.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола з посиланням на головного лікаря обласної інфекційної лікарні Михайла Поляка.

Біоматеріали для дослідження надали штаму надали ще 24 червня, але результати отримали тільки зараз.

Це родина, яка приїхала в область із Санкт-Петербурга до родичів. Чоловік раніше перехворів на "Дельта" штам в Росії, а от його дружина вже хворіла тут і два тижні провела в реанімації. Крім того, із такими ж симптомами в лікарню потрапили і батьки цього закарпатця. Найімовірніше вона заразилась від чоловіка, а його батьки вже від нього. Дуже важко проходило лікування. Саме тому ми направили їхні аналізи на Київ, а вже звідти їх направили на дослідження в Європейську лабораторію, де сьогодні підтвердили наявність у наших пацієнтів штаму "Дельта", - сказав Поляк.

Наразі пацієнтки уже виписані з лікарні та перебувають вдома.

Ми запідозрили у них саме штам "Дельта" через важкий перебіг хвороби, який у людей такого віку протікає зазвичай легше, а тут молода жінка два тижні провела у реанімації! Ну й додало впевненості те, що вони повернулися із Росії, де зараз повно штаму "Дельта". І зразу батьки її чоловіка із такими ж симптомами до нас потрапили - зазначив Поляк.

Нагадаємо, 23 червня у Раді національної безпеки та оборони офіційно повідомили, що індійський штам коронавірусу, або "Дельта", уже зафіксували в Україні. Нібито захворювання підтвердили у двох жінок віком 66 і 16 років, які приїхали з Росії і які лікуються в Олександрівській лікарні.

25 червня в Олександрівській лікарні Києва заявили, що у них немає пацієнтів, інфікованих штамом коронавірусу "Дельта".

Більше читайте у нашому матеріалі: "Дельта" в Україні: коли українців накриє нова хвиля коронавірусу та як захиститися.

Читайте також

1