На Закарпатті підозрюють "Дельту" ще у шістьох хворих

Результат з європейських лабораторій має днями надійти до Ужгорода
Важливо
На Закарпатті підозрюють "Дельту" ще у шістьох хворих
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
26 Липня 2021, 15:03
читать на русском

На Закарпатті зафіксували ще шість підозр на Дельта-штам коронавірусу, зразки направили на аналіз до європейських лабораторій.

Про це повідомила лікар-епідеміолог ДУ "Закарпатський обласний центр з контролю і профілактиці хвороб МОЗ України" Любов Данич, пише Укрінформ.

На Закарпатті є шість підозр на коронавірус штаму Delta, це молоді люди у віці від 18 до 35 років, є і люди старшого віку також. Деякі лікуються амбулаторно, інші - в стаціонарі. У переважної більшості цих хворих в анамнезі подорожі в Російську Федерацію. Дельта зафіксований в Ужгороді, зокрема, - сказала Данич.

За її словами, на основі біоматеріалу цих хворих вже проведено попередні молекулярно-генетичні дослідження на базі референтної лабораторії у Києві. За результатами цих досліджень виявлено мутації коронавірусу. Надалі ці дослідження вимагають додаткового секвенування для того, щоб з точністю сказати, що це саме вірус штаму Дельта, який циркулює зараз в інших країнах.

Результати досліджень з Європи очікують найближчим часом, біоматеріал був відібраний у хворих 16 липня.

Нагадаємо, 14 липня у Закарпатській області лабораторно підтвердили два випадки захворювання на "Дельта-штам" коронавірусу у членів родини, яка повернулася з Росії.

Читайте також