На Запоріжжі школярка послизнуля біля школи та зламала хребет: подробиці інциденту (відео)

У школі вважають, що дитина сама у всьому винна
На Запоріжжі школярка послизнуля біля школи та зламала хребет: подробиці інциденту (відео)
Фото: Flickr
15 Лютого 2022, 16:27
читать на русском

У Мелітополі Запорізької області школярка послизнулась на шкільному подвір'ї та впала. Внаслідок травмування дівчинка зламала хребет у п'яти місцях та наразі прикута до ліжка. Водночас адміністрація навчального закладу звинувачує саму школярку, а інцидент назвали нещасним випадком.

Про інцидент з ученицею 5 класу школи №15 у Мелітополя Настею Тарасовою, який стався 14 січня, розповідає "РІА Мелітополь".

Так, 14 січня дівчинка разом із мамою зайшли у двір школи, але дорогою школярка послизнулася і впала на спину. Її відразу доставили до травмпункту, де після огляду лікар направив дитину до хірурга та порекомендував мазь.

Своєю чергою хірург Лікувально-діагностичного центру запідозрив перелом хребта, що підтвердили знімки МРТ. Діагноз Насті – компресіонний перелом п'яти хребців грудного відділу.

Після дівчинку госпіталізували до Запорізької обласної лікарні, але й тут не обійшлося без проблем. Оскільки матері дитини пропонували зробити це за власні кошти. Але жінка добилась того, що це організувала лікарня.

Як відреагували у школі 

14 лютого мати п'ятикласниці отримала від адміністрації школи "акт про нещасний випадок", який склала відповідна комісія. До неї увійшли два заступники директора та громадський інспектор з охорони праці. Документ був датований 19 січня. Згідно з актом, дитина сама винна у тому, що впала і зламала хребет.

Висновок комісії: нещасний випадок стався через необережність дитини, – вказується у документі.

Висновок комісії щодо інциденту у школі / Фото "РІА Мелітополь"

Висновок комісії щодо інциденту у школі / Фото "РІА Мелітополь"

Серед профілактичних заходів для запобігання подібним "нещасним випадкам" комісія доручила класному керівнику 5-Б, де навчається Настя, провести з дітьми бесіду про правила поведінки під час ожеледиці.

Своєю чергою мама дівчинка переконана, що у момент падіння її дитини тротуар та шкільне подвір'я не були оброблені протиожеледними матеріалами. За її словами, того дня посипали лише сходи, а на іншій території закладу було дуже слизько. Втім, комісія не вказала про це в документі.

Відео падіння дитини

Момент падіння дитини потрапив на камери спостереження. На кадрах видно, що мати тримає дівчинку за руку, але не встигає зреагувати та спіймати, коли та падає на спину.

Поки дитині намагались допомогти, у дворі з'явився чоловік із відром, який щось не поспішаючи розкидав рукою.

У міському управлінні освіти та управлінні охорони здоров'я повідомили, що буду проводитись перевірки. Наразі ж нової інформації про хід чи результати перевірки немає.

У якому стані школярка

Мама постраждалої школярки Вероніка каже, що їй довелося замовляти приватний медичний автомобіль, щоб привезти доньку додому із Запорізької обласної лікарні. При цьому за два тижні ніхто не поцікавився, як почувається дівчинка.

Зараз Настя прикута до ліжка і не може навіть сидіти. За прогнозами лікарів, через таку серйозну травму лікування та подальша реабілітація будуть тривалими. Дівчинці як мінімум рік доведеться провести в горизонтальному положенні. Для Насті виготовили спеціальний корсет, який утримуватиме пошкоджені хребці у стабільному положенні.

Нагадаємо, що у Запоріжжі 14-річний підліток вийшов з дому та не повернувся. Шукали дитину родичі й поліція, зрештою його напівживого знайшла мати. Виявилося, дитину катували колишні однокласники.

Читайте також

1