На Запоріжжі псевдодепутати створили фейкову міську раду

Учасники проводили псевдонародні публічні заходи
На Запоріжжі псевдодепутати створили фейкову міську раду
Фото: СБУ
12 Червня 2021, 04:03
читать на русском

Служба безпеки України заблокувала на Запоріжжі спробу створення псевдодержавного утворення "Гуляйпільська міська рада", ініційовану місцевим прибічником ідеології так званого "псевдонародовладдя".

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували проведення учасниками псевдоутворення публічних заходів, де вони пропагували невизнання чинної української влади.

Вони також закликали до утворення силових груп швидкого реагування для захоплення органів влади, правоохоронних та судових структур, агітували місцевих мешканців приєднуватись до "руху" через проведення масових акцій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні.

Для легалізації повноважень було проведено збори, на яких обрали "міського голову" і "депутатів" фейкового органу місцевого самоврядування.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у псевдодепутатів і "міського голови" печатки та штампи так званих "органів місцевого самоврядування", протоколи зібрань активістів, компʼютерну техніку та інші предмети і документи.

Нагадаємо, що Служба безпеки України у Хмельницькому заблокувала створення фейкової міської ради. Злочинці хотіли розхитати суспільно-політичну ситуацію у країні.

Читайте також

1