В Одеській області СБУ спіймала депутата на підкупі членів виборчкому

Служба безпеки України викрила посадовця мерії Подільська
В Одеській області СБУ спіймала депутата на підкупі членів виборчкому
Фото: Служба безпеки України
1 Жовтня 2020, 15:01
читать на русском

На Одещині Служба безпеки України викрила посадовця мерії Подільська на підкупі членів виборчої комісії в інтересах однієї з політичних сил.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Оперативниками спецслужби було встановлено, що організатором підкупу є начальник одного з управлінь Подільської міськради, який також є депутатом ради міста.

За різні суми винагороди він запропонував члену міського виборчкому не реєструвати кандидатів від конкуруючої політичної сили та забезпечити позитивне голосування з лобістських питань його партії, - зазначили у пресслужбі.

За наявною інформацією, дії депутата координував один із керівників Одеської облради. Він має спільні бізнес-інтереси у регіоні з діючим народним депутатом України. Перемога на виборах у Подільську міськраду потрібної політсили мала сприяти "розвитку" їхнього бізнесу.

Читайте також

Правоохоронці затримали керівника управління мерії у Подільську під час передачі члену виборчкому частини неправомірної вигоди.

Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Нагадаємо, що Служба безпеки України блокувала діяльність чергової "ботоферми", яка поширювала неправдиву інформацію серед українського суспільства на передодні місцевих виборів, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Також СБУ блокувала схему незаконного постачання продуктів бойовикам "ДНР" на 8,5 мільйонів гривень. Одному з фігурантів обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 4,5 мільйона гривень