На Житомирщині чоловік стріляв у поліціянта і хотів підпалити хату з трьома дітьми (відео)

Про агресивного чоловіка поліцію повідомила співмешканка. 40-річна жінка уточнила, що, крім неї і чоловіка, в будинку перебувають троє дітей віком 11, 15 і 19 років.
На Житомирщині чоловік стріляв у поліціянта і хотів підпалити хату з трьома дітьми (відео)
Чоловік погрожував підпалити хату з дітьми на Житомирщині (Фото: Нацполіція)
27 Квітня 2021, 01:17
читать на русском

Увечері 25 квітня в місті Коростень на Житомирщині під час сімейної сварки чоловік облив себе і кімнату в будинку бензином та забарикадувався, погрожуючи підпалити будинок. Під час спілкування з поліціянтами чоловік вистрілив у правоохоронців.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Допоки поліціянти дісталися до будинку, жінці і двом дітям, 11 і 15 років вдалося вийти з дому. У будинку залишався ще один 19-річний син жінки.

Поліціянти зайшли всередину і спробували домовитися з агресивним чоловіком, проте він відмовився спілкуватися. Однак правоохоронцям вдалося вивести юнака з дому.

У цей час чоловік закрився і почав демонструвати пістолет і запальнички, продовжуючи погрожувати підпалом. Коли поліціянти спробували вчергове наблизитися до вхідних дверей будинку, він вистрілив у їхній бік. Куля по дотичній зачепила і пошкодила бронежилет інспектора сектору реагування патрульної поліції. Сам поліціянт не постраждав.

На місце події прибули спецпризначенці КОРДу.

КОРДівці протягом понад трьох годин проводили переговори з забарикадованим у будинку чоловіком, отримавши при цьому необхідну інформацію та зорієнтувавшись із подальшими діями. Під час виконання однієї з домовленостей група спецпризначенців зайшла в будинок і миттєво затримала господаря. У результаті операції ніхто не постраждав. З будинку вилучено пістолет, попередньо, травматичної дії, - прокоментував начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області Юрій Олійник.

Зараз 45-річний мешканець Коростеня перебуває під вартою.

Попередня кваліфікація події - ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії.

За чинним законодавством за таке правопорушення передбачено покарання від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 7 квітня у Києві на вулиці Героїв Оборони, 10 п’яний ексдепутат Київради намагався спалити квартиру, у якій були його четверо неповнолітніх дітей та дружина.