НАБУ хоче допитати голову ОАСК Вовка та ще трьох суддів

НАБУ викликає суддів ОАСК Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка, Володимира Келеберду, Євгенія Аблова
НАБУ хоче допитати голову ОАСК Вовка та ще трьох суддів
5 Жовтня 2020, 20:52
читать на русском

Національне антикорупційне бюро України викликало голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та трьох суддів для участі в процесуальних діях на 9 та 12 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Вам необхідно прибути 09.10.2020 та 12.10.2020 до НАБУ для участі у проведенні слідчих (розшукових) та процесуальних дій як підозрюваного, вручення процесуальних документів тощо, в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, - повідомляється у повістці.

Зокрема, НАБУ викликає суддів ОАСК Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка, Володимира Келеберду, Євгенія Аблова.

У повістках зазначається, що суддів викликають в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, в рамках якого 17 липня 2020 року НАБУ повідомило про підозру цим суддям.

Читайте також

Зауважимо, що Вищий антикорупційний суд 18 вересня продовжив термін досудового розслідування у справі щодо суддів ОАСК до 17 січня 2021 року.

Голова суду Києва Павло Вовк, його заступник, інші судді, голова ДСА та адвокати проходять у справі про так звані "плівки Вовка". За даними слідства, підозрювані "мали на меті захоплення державної влади через встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі".

Загалом про підозру повідомили 12 особам.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук підозрюваних у діяльності злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком. Згодом Вовк та інші підозрювані судді отримали повістки від НАБУ на допит.

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть захоплювати владу. Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

Правоохоронці також розслідували справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

4 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов’язавГенпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК, а також голови ДСА, та передати її до іншого правоохоронного органу.

1