НАБУ обшукало близьких підозрюваного в держзраді нардепа Деркача

Усі знайдені речі НАБУ арештувало
Головне
НАБУ обшукало близьких підозрюваного в держзраді нардепа Деркача
Андрій Деркач / Фото: wikipedia.org
19 Вересня 2022, 16:31
читать на русском

НАБУ обшукало близьких та родичів нардепа Андрія Деркача, якого підозрюють у держзраді та оголосили в розшук.

Про це повідомило "Слово і діло".

Таким чином обшуки провели у квартирі колишньої дружини Оксани Терехової, її брата Дмитра Ковальчука та його дружини Євгенії Григоришиної (дочка олігарха Костянтина Григоришина), колишнього помічника Антона Сімоненка.

26-27 липня детективи НАБУ обшукали житло ексдружини Деркача Терехової, яким користувався сам депутат. Там детективи знайшли iPad; грошові кошти у розмірі 49 000 євро, 200 тисяч грн та 10 500 доларів; візитну картку нардепа Деркача; два флеш-накопичувачі; оригінал договору оренди індивідуального (банківського) сейфу, укладений між ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" та Деркачем, а також копію свідоцтва про шлюб між Тереховою та невідомим громадянином РФ. Вказане свідоцтво про шлюб свідчить про наявність сталих соціальних зав'язків цивільної дружини на території Росії, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що є докази того, що Деркач користувався квартирую ексдружини. Адже там знайшли його особисті речі, персональні документи, зокрема, службове посвідчення, трудова книжка, автобіографії, військовий квиток, посвідчення про нагороду нардепа заохочувальною відзнакою, закордонні паспорти, свідоцтва про народження та довідки про доходи.

Також НАБУ обшукало житло молодшого брата колишньої дружини Деркача Дмитра Ковальчука та його дружини Євгенії Григоришиної.

Ковальчука, за версією слідства, Деркач залучив до своєї співпраці з генеральним штабом збройних сил РФ, він був його довіреною особою та посередником. У січні 2021 року США запровадило санкції проти Ковальчука, - пояснили у виданні.

У ході обшуків детективи НАБУ знайшли документи, портативний диктофон, вісім флеш-накопичувачів різних марок та об'єму пам'яті, три зовнішні накопичувачі різних марок та об'єму пам'яті, 16 мобільних телефонів різних моделей, два планшетні комп'ютери iPad різних моделей, два ноутбуки MacBookAir та 160 тисяч доларів готівки. Також на накопичувачах детективи виявили матеріали, які "зливав" Деркач.

Також НАБУ обшукали колишнього помічника Деркача, засновника ТРК "Ера" Антона Сімоненка. У нього знайшли два MacBook Air та Pro, ноутбук Dell та кнопковий мобільний телефон Samsung GT-E1200I.

Все вищевказане заарештовано і визначено речовими доказами у справі, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, у серпні минулого року Рада національної безпеки й оборони України затвердила повний пакет санкцій проти народного депутата Андрія Деркача, а також головного редактора видання "Страна" Гужви Ігоря та проросійського блогера Анатолія Шарія з дружиною.

У червні цього року Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу РФ (відомого, як ГРУ), котра повинна була допомагати ворогу в захопленні України. До неї входив народний депутат Андрій Деркач.

1