Підозрюється у держзраді: депутата Деркача оголосили в розшук

Росія виплатила нардепу близько 567 тисяч доларів упродовж 2019-2022 років
Головне
Підозрюється у держзраді: депутата Деркача оголосили в розшук
Андрій Деркач Фото: УНІАН
16 Вересня 2022, 12:12
читать на русском

НАБУ та САП заочно повідомили нардепу Андрію Деркачу про підозру в державній зраді та незаконному збагаченні. Його оголосили в розшук.

Про це повідомили в НАБУ.

НАБУ і САП повідомили народному депутату України III—IX скликань про підозру у державній зраді та незаконному збагаченні. Дії особи кваліфікували за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України. Оскільки нардеп переховується від слідства, про підозру йому повідомили заочно та оголосили нардепа в розшук, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що Андрій Деркач отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України впродовж 2019-2022 років.

Гроші він відпрацьовував через вчинення різноманітних дій, зокрема й в публічній площині, спрямованих на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО, - пояснили в НАБУ.

Нагадаємо, у серпні минулого року Рада національної безпеки й оборони України затвердила повний пакет санкцій проти народного депутата Андрія Деркача, а також головного редактора видання "Страна" Гужви Ігоря та проросійського блогера Анатолія Шарія з дружиною.

У червні цього року Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу РФ (відомого, як ГРУ), котра повинна була допомагати ворогу в захопленні України. До неї входив народний депутат Андрій Деркач.

Читайте також

1