НАБУ обшукало помешкання матері, брата і водія заступника глави ОП Смирнова

Було вилучено телефони, комп'ютери з дуже важливим для слідства листуванням
Головне
НАБУ обшукало помешкання матері, брата і водія заступника глави ОП Смирнова
Андрій Смирнов
28 Жовтня 2023, 10:42
читать на русском

НАБУ провело обшуки у водія, матері та брата заступника керівника офісу президента Андрія Смирнова. Слідчі дії проводили в рамках справи, зареєстрованої після публікації журналістського розслідування взимку цього року.

Про це повідомило  ZN.UA.

Мова йде про журналістське розслідування, яке виявило, що брат заступника глави ОПУ Ігор Смирнов придбав апартаменти в елітній новобудові у Львові, земельну ділянку в Карпатах, паркомісце у Києві, а ще Volkswagen Multivan, BMW і мотоцикл. Апартаменти, ділянка та паркомісце, згідно з офіційними документами, були придбані зі знижкою в декілька разів. А гроші, за словами брата, він узяв у позику.

Але інформацію про те, що Банкова і сам Смірнов  намагаються зробити все, щоб передати справу до Державного бюро розслідувань чи іншої підконтрольної владі правоохоронної структури, співрозмовник ZN.UA у НАБУ не підтвердив. За його словами, "загроз забрати справу не було, мені про таке не відомо".

Нагадаємо, у 2022 році брат заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова Ігор купив квартиру та земельну ділянку в Карпатах за заниженою ціною. Про це йдеться у журналістському розслідуванні "Української правди", покупка обійшлась Ігорю Смирнову в $250 тис.

Згідно з даними розслідування, вартість паркомісця у Києві становить приблизно $20 тис., а Смирнов придбав його за 60 тис. грн.

Разом з тим, елітну квартиру площею 100 кв м у житловому комплексі "Авалон-37" брат керівника ОП купив за 1 млн 162 тис. 807 грн, тоді як ринкова вартість такої квартири коливається в межах 6 млн грн.

Ще одна покупка Смирнова – 10 соток землі у селі Поляна. Ринкова вартість 1 сотки тут сягає $3 тис., але брат керівника ОП купив 10 соток за 10 тис. 600 грн.

Щодо автомобілів і мотоцикла, то їхня загальна вартість становить $125 тис.

Андрій та Ігор Смирнови у коментарі виданню не змогли пояснити, де взялися гроші на купівлю всього цього майна. За словами Андрія Смирнова, його брат позичав гроші, і частину грошей позичив саме він. Щодо квартири, Ігор Смирнов стверджує, що планував купувати нерухомість у Києві, але через війну передумав і купив у Львові.

Походження грошей він пояснив бізнесом - перепродажем автомобілів, що  дає йому додатковий дохід. При цьому Андрій Смирнов сказав, що його брат ніде офіційно не працює.

1