Брат заступника голови ОП Смирнова придбав квартиру у Львові та землю в Карпатах за заниженими цінами - ЗМІ

Серед придбань Ігоря Смирнова також паркомісце, дві іномарки та мотоцикл
Головне
Брат заступника голови ОП Смирнова придбав квартиру у Львові та землю в Карпатах за заниженими цінами - ЗМІ
Андрій Смирнов
16 Лютого 2023, 09:09
читать на русском

У 2022 році брат заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова Ігор купив квартиру та земельну ділянку в Карпатах за заниженою ціною.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні "Української правди", покупка обійшлась Ігорю Смирнову в $250 тис.

"Брат Андрія Смирнова Ігор Смирнов минулого року придбав апартаменти в елітній новобудові у Львові, земельну ділянку в Карпатах, паркомісце у Києві, автомобілі Volkswagen Multivan, BMW і мотоцикл", - йдеться в розслідуванні.

Згідно з даними розслідування, вартість паркомісця у Києві становить приблизно $20 тис., а Смирнов придбав його за 60 тис. грн.

Разом з тим, елітну квартиру площею 100 кв м у житловому комплексі "Авалон-37" брат керівника ОП купив за 1 млн 162 тис. 807 грн, тоді як ринкова вартість такої квартири коливається в межах 6 млн грн.

Ще одна покупка Смирнова – 10 соток землі у селі Поляна. Ринкова вартість 1 сотки тут сягає $3 тис., але брат керівника ОП купив 10 соток за 10 тис. 600 грн.

Щодо автомобілів і мотоцикла, то їхня загальна вартість становить $125 тис.

Андрій та Ігор Смирнови у коментарі виданню не змогли пояснити, де взялися гроші на купівлю всього цього майна. За словами Андрія Смирнова, його брат позичав гроші, і частину грошей позичив саме він. Щодо квартири, Ігор Смирнов стверджує, що планував купувати нерухомість у Києві, але через війну передумав і купив у Львові.

Походження грошей він пояснив бізнесом - перепродажем автомобілів, що  дає йому додатковий дохід. При цьому Андрій Смирнов сказав, що його брат ніде офіційно не працює.

Андрій Смирнов на сторінці в соцмережі вже відреагував на розслідування.  Він звинуватив автора розслідування в необ'єктивності.

"Давши себе використати один раз, це ризикує стати своєрідним стандартом", - написав  Смирнов, додавши, що він знає, хто отримає вигоду від такого розслідування.

Нагадаємо, глава офісу президента Андрій Єрмак та його заступники отримують зарплати майже удвічі вищі за президента Володимира Зеленського. Більше, ніж у Зеленського, зарплати мають  Ростислав Шурма – 334,51 тис. грн, Андрій Смирнов – 383,69 тис. грн, Олег Татаров – 403,74 тис. грн.