НАБУ оголосило підозру екснардепу за отримання 3 квартир за 4,4 млн гривень

Екснардеп і посадовець Енергоатому зловживав службовим становищем
НАБУ оголосило підозру екснардепу за отримання 3 квартир за 4,4 млн гривень
29 Вересня 2020, 14:16
читать на русском

Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру екснардепу і посадовцю Енергоатому в отриманні неправомірної вигоди у вигляді трьох квартир загальною вартістю 4,4 млн грн

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Згідно з повідомленням, 28 вересня 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили народному депутату України VIII скликання та заступнику генерального директора відокремленого підрозділу НАЕК "Енергоатом" про підозру у вчиненні кримінального корупційного правопорушення, пов’язаного з наданням та отриманням неправомірної вигоди.

Слідство встановило, що посадовець відокремленого підрозділу НАЕК "Енергоатом", зловживаючи службовим становищем, у 2017 році уклав із підконтрольною екснардепу компанією договір на 929 млн грн.

Читайте також

Зазначається, що згідно з договором, компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об’єкт й досі не введено в експлуатацію.

Відтоді, за інформацією відомства, впродовж 2017-2019 років посадовець Енергоатому безоплатно одержав від іншої компанії, що також підконтрольна народному депутату, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Дії колишнього народного депутата кваліфіковано за ч. 2 ст. 369 КК України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі"), посадовця "Енергоатому" — за ч. 4 ст. 368 КК України ("Прийняття пропозиції та одержання службовою особою неправомірної вигоди"), – повідомили у пресслужбі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідство також встановлює інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Нагадаємо, що у НАБУ скаржаться на тиск з боку влади. Працівники НАБУ зіткнулися з активним опором та протидією системи одразу після того, як почали притягувати до відповідальності корупціонерів.

1