НАБУ оголосило в розшук одеського бізнесмена, який зник у серпні

Галантерніка підозрюють у створенні злочинної організації в Одесі
НАБУ оголосило в розшук одеського бізнесмена, який зник у серпні
Автомобіль, поліція Фото: УНІАН
2 Листопада 2021, 17:08
читать на русском

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук одеського бізнесмена Володимира Галантерніка, якого звинувачують у створенні злочинної організації.

У розшуковій базі МВС наголошується, що підприємець зник 31 серпня 2021 року у Харкові. Імовірно, він залишив територію України.

Розшук бізнесмена Фото: wanted.mvs.gov.ua

Видання "Думська" нагадує, що за даними слідства, до злочинної організації бізнесмена входило 16 осіб. Окрім Галантерника, у справі фігурують мер Одеси Геннадій Труханов, уже колишній директор департаменту комунальної власності Олексій Спектор та його заступник Володимир Радіонов, директор юридичного департаменту мерії Інна Поповська, ексглава депутатської комісії з комунальної власності Василь Шкрябай та колишній голова земельної комісії Олег Бриндак.

Також серед підозрюваних є приватні особи, яких слідство вважає пов'язаними з Володимиром Галентерником. Це Олена Попова, яка нібито здійснювала взаємодію з чиновниками, юрист Діамід Згоннік, який нібито представляв будівельні компанії, та Олександра Косенка, яка нібито реєструвала угоди Галантерника із будкомпаніями.

Ще один підозрюваний – експрокурор Одеської області Олег Жученко.

Детективи НАБУ встановили, що регіональна прокуратура систематично отримувала від ОЗУ хабарі у вигляді квартир у новобудовах, які спочатку брали на баланс відомства, а потім приватизували. У результаті прокурорські працівники отримали десятки квартир, одна з них дісталася особисто обласному прокурору.

Цих громадян підозрюють у протиправній діяльності (виведенні бюджетних коштів, комунального майна та землі), внаслідок якої громаді та державі було завдано збитків у розмірі 689 млн грн.

Нагадаємо, у жовтні меру Одеси Геннадію Труханову повідомили про підозру у справі заводу "Краян", де було організовано корупційну схему з мільйонними збитками для міста. 11 жовтня Труханову обрали запобіжний захід. Чиновнику присудили заставу в 30 млн гривень.

Читайте також

1