НАБУ проводить обшуки у глави Укрзалізниці Лященка - ЗМІ

До Лященка прийшли через можливі зловживання, які були виявлені в закупівлях залізниці
Головне
НАБУ проводить обшуки у глави Укрзалізниці Лященка - ЗМІ
Євген Лященко
30 Травня 2023, 16:46
читать на русском

30 травня до голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка прийшли агенти НАБУ з обшуком. Ймовірно, антикорупційники перевіряють його на причетність до зловживань під час закупівель.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на власні джерела в НАБУ.

За інформацією співрозмовника редакції, до Лященка прийшли через можливі зловживання, які були виявлені в закупівлях залізниці. У справі також фігурує один автомобіль, який отримав посадовець "УЗ" за певні послуги.

До цього 22 травня НАБУ приходило з обшуками до директора з економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця" Едуарда Кріцина. Саме цей чиновник контролює напрямок, який має стосунок до всіх тендерів акціонерного товариства - службі внутрішньої безпеки АТ.

Лященка і Кріцина вважають пов'язаними із заступником керівника ОП Олегом Татаровим, який "курує" правоохоронні органи.

Нагадаємо, на посаді члена правління "Укрзалізниці" Лященко займався фінансовими питаннями. З 2012 року він був фінансовим директором "Медіа Група Україна", а з липня 2014 року призначений директором холдингу.

Лященко призначено членом правління УЗ у жовтні 2021 року. На цій посаді він опікувався фінансовими питаннями.

З 2012 року Лященко обіймав посаду фінансового директора Медіа Група Україна, а з 1 липня 2014 року був призначений директором холдингу, який був частиною медіабізнесу групи SCM Ріната Ахметова, де працював аж до 2019 року.

1