Новим очільником "Укрзалізниці" став Євген Лященко

Лященко має продовжити реформу "Укрзалізниці"
Важливо
Новим очільником "Укрзалізниці" став Євген Лященко
Євген Лященко
22 Березня 2023, 11:42
читать на русском

Кабінет Міністрів призначив главою правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка строком на 2 роки.

Про це віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив у Фейсбуці.

"Розпорядженням Кабінету Міністрів за поданням Наглядової ради головою правління АТ "Укрзалізниця" призначений Євген Лященко строком на 2 роки. До цього він обіймав посаду члена правління залізниці і відповідав за фінансовий блок питань у компанії", - написав Кубраков.

Він зауважив, що за останній рік за безпосередньої участі Лященка в УЗ запроваджено низку "фактично революційних змін".

За словами віцепрем’єр-міністра, нині ж перед Лященком поставлені три ключові завдання. Перше з них – це продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності. Друге завдання – виконання інвестиційної програми, зокрема розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація залізничних ділянок тощо. Нарешті, третім завданням для нового очільника УЗ є вихід компанії на беззбитковість.

Нагадаємо, на посаді члена правління "Укрзалізниці" Лященко займався фінансовими питаннями. З 2012 року він був фінансовим директором "Медіа Група Україна", а з липня 2014 року призначений директором холдингу.

Лященко призначено членом правління УЗ у жовтні 2021 року. На цій посаді він опікувався фінансовими питаннями.

З 2012 року Лященко обіймав посаду фінансового директора Медіа Група Україна, а з 1 липня 2014 року був призначений директором холдингу, який був частиною медіабізнесу групи SCM Ріната Ахметова, де працював аж до 2019 року.

Читайте також

1