НАБУ розширить штат, а перевірки чиновників посилять: Рада ухвалила євроінтеграційні закони

Таким чином збільшується гранична чисельність центрального та територіальних управлінь НАБУ на 300 осіб
Важливо
НАБУ розширить штат, а перевірки чиновників посилять: Рада ухвалила євроінтеграційні закони
8 Грудня 2023, 22:56
читать на русском

Верховна Рада збільшила чисельність Національного антикорупційного бюро України з 700 до 1 тисячі осіб.

Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк у Telegram. 

Парламент прийняв у цілому законопроєкт щодо посилення інституційної спроможності Національного антикорупційного бюро України #10203-1. "За" проголосували 332 депутати.

НАБУ збільшить свою чисельність протягом 3 років, по 100 детективів щороку. Документ передбачає поетапне проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад: у 2024 році – на 100 посад; у 2025 році – на 100 посад; у 2026 році – на 100 посад.

Таким чином збільшується гранична чисельність центрального та територіальних управлінь НАБУ на 300 осіб (з 700 до 1000).

Також Верховна Рада на засіданні 8 грудня прийняла в цілому законопроєкт, яким Національне агентство із запобігання корупції отримає право на перевірку майна, набутого чиновниками до публічної служби, повідомив нардеп Ярослав Железняк. Законопроєкт підтримали 308 депутатів.

Нагадаємо, Єврокомісія рекомендує розпочати процес перемовин про вступ України та Молдови до ЄС. Україна виконала 90% реформ, яких від неї очікував ЄС, водночас умовою є продовження виконувати незавершені реформи надалі.

Водночас міністр юстиції Денис Малюська зазначав, Єврокомісія у звіті щодо України звернула увагу на необхідність скасування обмежень повноважень НАЗК стосовно продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, набутого декларантами до призначення на посаду державної служби, без шкоди для правил, що застосовуються до національної безпеки під час воєнного стану.

З огляду на це, виникла необхідність приведення окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" у відповідність до висновків Європейської Комісії, як зазначав Малюська.

1