НАБУ розслідує справу проти Татарова

Провадження стосується можливої причетності заступника глави Офісу президента до підробки експертиз у справі Микитася
НАБУ розслідує справу проти Татарова
Олег Татаров під час роботи в МВС
1 Грудня 2020, 14:12
читать на русском

Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова щодо його причетності до підробки експертиз у справі екснардепа-забудовника Максима Микитася.

Про це пише видання "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Суть справи полягає у тому, що до призначення в Офіс президента Татаров був адвокатом і представляв інтереси "Укрбуду", а також працював у фірмі юристом.

За даними УП, НАБУ вважає, що на прохання забудовників Татаров міг домовитись про написання позитивної для фірми експертизи у Київському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС.

Пізніше в "Укрбуді" посилались на цю експертизу, яка нібито показала відсутність збитків у скандальному будівництві житла для Нацгвардії.

Зазначається, що серед іншого НАБУ прослуховує заступника голови ОПУ. Татаров дізнався про прослуховування від СБУ і після цього звертався за допомогою до глави ОП Єрмака (досьє Андрія Єрмака).

Однак Єрмак відмовив Татарову, тому останній вирішив дати інтерв’ю, в якому наголосив, що очільник НАБУ Артем Ситник (досьє Артема Ситника) "не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави й має піти".

Читайте також

Одне з джерел УП звернуло також увагу на те, що Татаров досі має адвокатський статус, хоча дія його свідоцтва призупинена. Прослуховування адвокатів можливе лише з погодження генпрокурора. При цьому детективи НАБУ не отримували санкцію від Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової), їхні дії погоджував прокурор Антикорупційної прокуратури.

За словами співрозмовника, це може поставити під сумнів законність доказів, зібраних стосовно Татарова.

Водночас за даними УП, позиція НАБУ й Антикорупційної прокуратури полягає в тому, що недоторканість не поширюється на адвокатів, чиє свідоцтво призупинене.

Детальніше про скандал між Ситником і Татаровим, а також про критику Єрмака його заступником читайте у матеріалі: Скандальна заява заступника Єрмака може зірвати транш МВФ: подробиці.

1