Нацбанк вводить в обіг нову монету

Пам'ятні монети на честь полковника армії УНР вводяться з 9 червня
Нацбанк вводить в обіг нову монету
Нацбанк (фото: УНІАН)
9 Червня 2021, 08:00
читать на русском

Національний банк України вводить в обіг пам'ятні монети "Євген Коновалець".

Як повідомила пресслужба НБУ, монети вводяться в обіг 9 червня.

Фото: НБУ

Монети випускатимуть тиражем у 35 000 штук. Вони будуть із нейзильберу, а їхній діаметр становитиме 31 мм.

Вони присвячені військовому і політичному діячеві, особистості, що символізує спадковість української національно-визвольної боротьби, – Євгену Михайловичу Коновальцю. Є. Коновалець – полковник Армії Української Народної Республіки, командант Української військової організації, голова Проводу українських націоналістів, голова Організації українських націоналістів – політичного руху, який ставив за мету розбудову незалежної Української держави на всіх українських етнічних землях. Він розбудував січову формацію у полк Січових Стрільців, який був найорганізованішою та найдисциплінованішою частиною Армії УНР.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено стилізований портрет Євгена Коновальця, ліворуч від якого напис ОУН та стилізований тризуб з мечем; праворуч написи: ЄВГЕН КОНОВАЛЕЦЬ (півколом), роки життя 1891 – 1938 (унизу).

Фото: НБУ
Аверс монети виглядає так:

Фото: НБУ

Нагадаємо, Національний банк України випускає пам’ятну монету на честь видатного українського оперного співака, воїна АТО, Героя України (посмертно) Василя Сліпака.

Читайте також

1