Нацбанк випускає пам’ятну монету на честь загиблого воїна АТО

Нацбанк вшанував пам'ять загиблого на Донбасі Василя Сліпака
Важливо
Нацбанк випускає пам’ятну монету на честь загиблого воїна АТО
Василь Сліпак (скріншот відео)
8 Червня 2021, 14:01
читать на русском

Національний банк України випускає пам’ятну монету на честь видатного українського оперного співака, воїна АТО, Героя України (посмертно) Василя Сліпака.

Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

Монета присвячена Герою України, кавалеру орденів "Золота Зірка", "За мужність" І ступеня, лицарю свободи, волонтеру, учаснику бойових дій на сході України, воїну-добровольцю з позивним "Міф" – Василю Ярославовичу Сліпаку, - йдеться у повідомленні.

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА (півколом); у центрі на дзеркальному тлі – портрет Василя Сліпака, праворуч від якого: нотний рядок, номінал монети – 2, графічний символ гривні, рік карбування монети – 2021 і логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України; ліворуч написи: ВАСИЛЬ СЛІПАК “МІФ” (унизу півколом).

Монета на честь Василя Сліпака Фото: Нацбанк

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено соловейка на стволі автомата, стилізовані гілки дерев (угорі та внизу).

Монета на честь Василя Сліпака Фото: Нацбанк

Художник, який виконав ескіз монети Андрій Єрмоленко у Фейсбуці відреагував на випуск монети дописом:

Таки випустили! ! Дуже відповідально було! Чому уникнув дат народження і смерті, бо легенди не вмирають! А це наша легенда , яку ми маємо пам'ятати і розказувати всім наступним поколінням! Ця особа співставна з Гераклом та Орфеєм в одному лиці, навіть ще крутіша - бо Василь існував точно і ми його сучасники! Шкода що більшість населення України не вміє цінувати власних героїв!

Довідково:

Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, один з лідерів української громади Франції, член Об’єднання українців Франції, який, відклавши свої концерти на світових оперних сценах, із 2015 року боронив Українську державу від російського агресора і загинув на 41-му році життя – 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу смт Луганське.

Читайте також