Нацбанк зберіг 6-відсоткову облікову ставку

Також в НБУ відзначили, що у вересні внаслідок збільшення пропозиції харчових продуктів темпи зростання споживчих цін сповільнилися до 2,3% в річному вимірі
Нацбанк зберіг 6-відсоткову облікову ставку
Нацбанк (фото: УНІАН)

Правління Національного банку України вирішив зберегти облікову ставку на рівні 6%.

Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

Правління Національного банку прийняло рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Збереження м'якої монетарної політики направлено на підтримку економічного відновлення і досягнення мети щодо інфляції, - йдеться в повідомленні.

Також в НБУ відзначили, що у вересні інфляція залишалася нижче цільового діапазону (4-6%) - внаслідок збільшення пропозиції харчових продуктів темпи зростання споживчих цін сповільнилися до 2,3% в річному вимірі.

Цей фактор нейтралізував зворотний тиск на ціни з боку інших факторів: ослаблення гривні, подорожчання енергоносіїв, відновлення економічної активності та споживчого попиту, - додав регулятор.

Водночас в НБУ підкреслили, що такий баланс різноспрямованих факторів є тимчасовим.

У Нацбанку відзначили, що попри незначний відбиток девальвації на цінах, інфляційні очікування бізнесу і населення також продовжили погіршуватися. Водночас індекс споживчих настроїв покращився.

У повідомленні регулятора також говориться, що в умовах високого рівня невизначеності подальша монетарна політика центробанку буде залежати, перш за все, від розвитку епідемічної ситуації та затверджених параметрів бюджетної політики.

Раніше Нацбанк повідомив міжнародні резерви України у вересні скоротилися на 8,7% і складають 26,5 мільярдів доларів.