Нацбюро Ізраїлю арештувало 84 криптогаманці ХАМАСУ з 7,7 млн доларів на рахунках

Найбільше грошей було у криптовалюті Tether та Bitcoin
Нацбюро Ізраїлю арештувало 84 криптогаманці ХАМАСУ з 7,7 млн доларів на рахунках
Криптовалюта, біткоїн (фото: Pexels)
8 Липня 2021, 13:55
читать на русском

Національне бюро Ізраїлю по боротьбі з фінансуванням тероризму розпорядилося накласти арешт на 84 криптогаманці, які, ймовірно, належать бойовикам ХАМАС.

Як повідомило видання Elliptic, на низку адрес надійшла велика сума грошей у біткоїнах, Tether (USDT) і Dogecoin (DOGE) у вигляді пожертвувань.

Так, сукупний обсяг переказав склав 7,7 млн доларів, з яких 4,1 млн доларів в USDT, 3,4 млн доларів - в біткоїнах, 40 235 доларів - у популярній мем-криптовалюті.

Зазначається, що окремі адреси були частинами більших сервісів, тому не всі кошти можуть бути пов'язанні з фінансуванням тероризму.

Багато з цих адрес раніше були визначені Elliptic як ті, які пов'язані з бригадами "Аль-Кассам", військовим крилом "Хамасу". Ці адреси були використані в рамках кампанії збору коштів, яка зібрала понад 100 тисяч доларів у біткойнах у період із січня 2019 року по травень цього року.

Фото: Elliptic

Зазначимо, що за підрахунками Інституту міжнародної політики по боротьбі з тероризмом, на один з гаманців, що належить ХАМАС, з жовтня 2015 року по липень 2019 року надійшло в цілому 3370 BTC (~ 29 млн доларів на той момент).

Нагадаємо, що бразильця Клаудіо Олівейру, який називає себе "королем криптовалюти", затримали за звинуваченням у незаконному привласненні приблизно 300 млн доларів, які належать інвесторам. Рахунки Олівейри та його помічників заблокували.

Читайте також

1