Національний тест "Цифрограм" запускає Мінцифри

Тест допоможе виявити загальний рівень цифрової грамотності громадян
Національний тест "Цифрограм" запускає Мінцифри
Цифрограм Фото: Сайт мінцифри
3 Листопада 2020, 07:17
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації запустило на онлайн-платформі "Дія.Цифрова освіта" національний тест на цифрову грамотність українців.

Як повідомляється на сайті міністерства, тестування передбачає перевірку базових знань та навичок із цифрової грамотності у 6 сферах:

  • Основи комп’ютерної грамотності.
  • Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.
  • Створення цифрового контенту.
  • Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.
  • Безпека у цифровому середовищі.
  • Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

Кожна із цих сфер знань охоплює 5 компетентностей. Цифрограм пропонує учасникам тестування дати відповідь на 90 запитань. Приблизна тривалість проходження тесту 30-40 хвилин, - зазначають у мінцифри.

Повідомляється, що покращити рівень цифрової грамотності по окремим сферам можна на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта, де розміщено у безкоштовному доступі 36 освітніх серіалів за участі експертів і селебріті.

Читайте також

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що метою національного тесту на цифрову грамотність є перевірити готовність українських громадян до життя та роботи в умовах побудови "держави в смартфоні".

Після складання тесту кожен отримає електронний сертифікат, який засвідчує загальний рівень цифрової грамотності, загальну кількість набраних балів, а також кількість балів по кожній сфері компетентностей.

Нагадаємо, батьки 7 млн дітей віком до 14 років можуть сформувати цифрове свідоцтво про народження дитини у мобільному застосунку "Дія 2.0".

1