Найбільший український прапор приспустили у Києві: причини

Сильний вітер може порвати полотнище стяга
Найбільший український прапор приспустили у Києві: причини
Прапор України Фото: facebook.com/kyivcity.gov.ua
14 Січня 2022, 14:19
читать на русском

Найбільший прапор України, встановлений на київських пагорбах, приспустили через складні погодні умови.

Про це заявив заступник голови мера столиці В'ячеслав Непоп, передає КМДА.

Зз 10:00 14 січня ми приспускаємо прапор через погіршення погоди в Києві. Очікується шквальний вітер із сильними поривами, який може значно пошкодити полотнище прапора, – сказав він.

Непоп зазначив, що прапор піднімуть після покращення погодних умов. Попередньо – 17 січня.

Контекст. Сьогодні споруда флагштоку є найбільшою в Україні, висота флагштоку – майже 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Нагадаємо, на 14 січня у Києві оголошено перший рівень небезпечності через сильний вітер.

В УГМЦ нагадали правила поведінки при сильному вітрі:

  • Усі вікна в будинку або квартирі при сильному вітрі повинні бути щільно закриті. З незасклених балконів і лоджій слід прибрати абсолютно всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.).
  • Опинившись на вулиці слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев. Озирніться навколо, потрібно бути подалі від усього, що може відірватися, зламатися і впасти на голову. Не можна підходити до обірваних проводів і предметів (чи дерев), що хитаються - тому що вони можуть впасти.
  • У разі сильного раптового пориву вітру, за можливості, сховайтеся в найближчому приміщенні або природному укритті до його стихання.
  • Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь і не паркувати під ними автотранспорт, тому що дерево може впасти або розламатися його гілки, які також можуть бути небезпечні при падінні. Також особливо небезпечні гнилі і старі, а також самотньо стоячі дерева.
  • При падінні дерев чи гілок, травмуванні людей негайно інформуйте екстрені служби за телефонами "101" або "103".

Читайте також

1