Найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі" затримали силовики - фото

Чоловіки контролювали криміналітет одразу в кількох областях
Найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі" затримали силовики - фото
Затримання злодію у законі Фото: МВС
20 Травня 2021, 10:04
читать на русском

Поліція затримала двох найвпливовіших в Україні "злодіїв у законі" на прізвиська "Умка" та "Лаша Сван", які  контролювали криміналітет одразу в кількох областях.

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ, чоловікам інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі - статтю 255-1 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили усі сфери їхньої діяльності та зв’язки. Ці особи з "верхівки" злочинного світу утворювали злочинні угруповання та контролювали через своїх представників криміналітет у державі, підбурювали до вчинення нових злочинів та спричиняли появу додаткових загроз для безпеки громадян.

Відомо, що "Умка", коронований у 2014 році, та "Лаша Сван", злодій у законі з 1995-го, здобули свої високі "звання" від топпредставників російського кримінального світу. Вони вважалися одними із найвпливовіших злодіїв у законі в Україні та контролювали криміналітет одразу в кількох областях – Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону, - розповіли в МВС.

Правоохоронці кажуть, що документування протиправної діяльності злодіїв відбувалося у два основні етапи. Перший – у квітні цього року, коли під час масштабної поліцейської спецоперації на Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання під керівництвом так званого "положенця" та повідомили про підозру одразу 16-м його учасникам, серед яких п’ятеро "смотрящих" та четверо кримінальних "авторитетів".

Другий етап відбувся вчора, 19 травня. Поліцейські затримали двох "злодіїв у законі": Умку - в аеропорту Дніпра під час спроби виїхати з країни, Лашу Свана - в готелі.

Наразі слідчі за погодженням з процесуальними керівниками готують їм повідомлення про підозру за ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Тривають обшуки.

Читайте також

1