Нардеп Бондарєв вніс до декларації 17 коней дружини, але НАЗК не змогло їх знайти

Вартість тварин також невідома
Нардеп Бондарєв вніс до декларації 17 коней дружини, але НАЗК не змогло їх знайти
Фото: Костянтин Бондарєв / Facebook
12 Січня 2022, 18:18
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) не змогло знайти 17 коней у дружини депутата Верховної Ради Костянтина Бондарєва ("Батьківщина") та підтвердити їхню наявність. Тварини були зазначені у декларації парламентаря.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на довідку щодо проведення повної перевірки декларації Бондарєва за 2020 рік.

За даними НАЗК, Бондарєв задекларував 17 коней своєї дружини, але не вказав їхню вартість. За словами нардепа, такі відомості зазначені на підставі усної інформації, наданої дружиною, та в тому обсязі, в якому вона вважала за потрібне.

Під час перевірки НАЗК не підтвердило наявність цих коней та не встановило їхню вартість, враховуючи ненадання суб'єктом декларування обставин та первинних документів, на підставі яких придбано право власності на зазначених коней.

Згідно з декларацією Бондарєва за 2020 рік, яку перевіряло НАЗК, дружина нардепа Тетяна Шейнич володіє 15 кіньми: 3 - вестфальської породи, 3 - голландської теплокровної, по 1 - бельгійської теплокровної та ольденбурзької, 2 меринами (кастрований самець домашнього коня) бельгійської теплокровної і 5 - французької селямі. Також у жінки є дві кобили - ірландською спортивною породою та невідомою породою.

Сам депутат має у власності двоє коней ганноверської породи та по одному – бельгійської та вестфальської порід.

Нагадаємо, що народний депутат від фракції "Слуга народу" Сергій Бунін за один день заробив 5 млн гривень від продажу нерухомості.

Читайте також