Нардеп Дубінський відмовився отримувати повістку від воєнкомату

Нардеп Дубінський відмовився приходити до військкомату для уточнення військово-облікових даних
Головне
Нардеп Дубінський відмовився отримувати повістку від воєнкомату
Олександр Дубінський
5 Жовтня 2023, 18:18
читать на русском

5 жовтня біля будівлі Державного бюро розслідувань нардеп Олександр Дубінський відмовився отримувати повістку від представників військкомату.

Про це він повідомив у своїх соціальних мережах.

Нагадаємо, що Дубінський обвинувачується у підробленні документів для виїзду за кордон, проте сам він стверджує, що це нібито "політичне замовлення" та висловив упевненість, що "справа проти нього розвалиться". Дубінський розповів, що прибув до ДБР за дорученням слідчого, аби отримати клопотання про подовження запобіжного заходу, але, за його словами, під стінами бюро на нього вже чекав працівник ТЦК та СП.

Дубінський поцікавився у представника військкомату, звідки той знав, що нардеп буде саме в цьому місці і в цей час. Працівник ТЦК відповів, що про це повідомили правоохоронні органи після звернення до них з боку центру комплектування. Далі з'ясувалося, що працівники ТЦК не мали правильної адреси Дубінського, тож звернулися до правоохоронних органів, щоб з'ясувати, де він.

"Ми проводили оповіщення за вашою адресою. Ви не з’являлися. Ми звернулися до правоохоронних органів і нам повідомили, що ви сьогодні будете перебувати в цій…", – розповів представник військкомату.

Він також повідомив, що хоче вручити Дубінському запрошення до Подільського районного ТЦК та СП на 6 жовтня для уточнення військово-облікових даних. Спершу нардеп відмовився ставити свій підпис, але погодився взяти відривний талончик. А потім політик відмовився брати повістку.

"А я не буду її забирати просто. Так буває. Залишіть собі на пам’ять, гаразд?", – сказав Дубінський працівнику ТЦК.

Зазначимо, що саме Дубінський подав на розгляд законопроєкт, який пропонував мобілізувати нардепів.

Як відомо, Олександр Дубінський перебуває під американськими санкціями за співпрацю із злочинцем Деркачем, ДБР проводить розслідування  щодо наявності у нього румунського паспорта. НАБУ у 2019 році відкрило провадження за підозрою у хабар.

Блогери та військові звинувачують нардепа Дубінського у рейдерстві та розкраданні бюджетних коштів. Так підприємство, яке очолює людина, підконтрольна народному депутату Олександру Дубінському, оголосила тендер на закупівлю миючих засобів майже на пів мільйона гривень, а виграла тендер фірма, яку очолює вчителька музики.

9 серпня за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру у службовому підробленні документів народному депутату Олександру Дубінському.

За даними слідства, народний обранець поїхав за межі нашої держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу.

При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення.

Читайте також

1