Нардеп Лабазюк отримав підозру за спробу підкупу голови Держагентства з відновлення Мустафи Найема

За мільярдний підряд для фірми Лабазюка нардеп обіцяв чиновникам Держвідновлення 3-5% відкату
Головне
Нардеп Лабазюк отримав підозру за спробу підкупу голови Держагентства з відновлення Мустафи Найема
Сергій Лабазюк
21 Листопада 2023, 15:37
читать на русском

НАБУ і САП спільно з Віцепрем'єр-міністром з відновлення України – Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України викрили чинного народного депутата, за сумісництвом власника великого будівельного та аграрного бізнесів, на пропозиції неправомірної вигоди.

Про це повідомила пресслужба САП.

Йдеться про народного депутата від фракції "За майбутнє" Сергія Лабазюка.

У серпні 2023 року він звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол. США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Нагадаємо, вчора детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн Голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) Юрію Щиголю, його заступнику та іншим службовим особам. У вчиненні злочинів підозрюються члени організованої групи загалом у складі 6 осіб.