Нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО в день арешту, сплативши 40 мільйонів застави

Його звинувачують у спробі підкупу віцепрем`єра Кубракова
Головне
Нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО в день арешту, сплативши 40 мільйонів застави
Сергій Лабазюк
29 Листопада 2023, 09:37
читать на русском

Нардеп від групи "За майбутнє" Сергій Лабазюк, підозрюваний у спробі підкупу віцепрем`єра Кубракова, вийшов із СІЗО. За нього внесли 40,26 млн грн застави.

Про це повідомив у телеграм Олег Новіков.

Лабазюка зобовʼязали за першим викликом прибувати до слідчих, здати закордонні паспорти та не спілкуватися зі свідками у справі.

Нагадаємо, що 21 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру народному депутату від групи "За майбутнє" Сергію Лабазюку.

За даними слідства, нардеп хотів підкупити високопосадовця Мінвідновлення, щоб той надав його компанії підряди з відбудови інфраструктури на мільярд гривень. За це фігурант обіцяв "винагороду" в розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів.

Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Нардепу оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 ККУ, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

1