Нардеп Мялик, який безкарно не сплатив 97 мільйонів гривень податків, пропонує ввести нове свято - День подяки Богу

Депутат, який володіє сотнями квартир у Софіївській Борщагівці, хоче виділити спеціальний день для спілкування з Всевишнім.
Нардеп Мялик, який безкарно не сплатив 97 мільйонів гривень податків, пропонує ввести нове свято - День подяки Богу
20 Жовтня 2023, 12:31
читать на русском

Віктор Мялик пропонує запровадити в Україні нове свято, яке він назвав "Днем подяки Богу". Свято він пропонує відзначати на міжконфесійному рівні в останню неділю вересня.

Відповідний законопроект №10152 зареєстровано 16 жовтня.

М'ялик пропонує обрати останню неділю вересня як дату цього свята, оскільки в цей час завершується збирання врожаю. Він описує цей день як особливу нагоду для всіх громадян звернутися до Бога.

"Цього дня кожен матиме особливу можливість звернутися до Всевишнього з молитвою про очищення від гріхів та духовне зцілення, з вдячністю про благополуччя та добрі врожаї в нашій країні, з проханням про збереження миру, єдності та незалежності нашої держави", — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Як відомо, 25 березня 2021 року екс-генеральний прокурор Ірина Венедиктова оголосила депутату Мялику офіційну підозру в ухиленні від сплати податків на суму понад 97 мільйонів гривень.

За даними розслідування, починаючи з 2012 року, Мялик зайнявся підприємницькою діяльністю, пов'язаною з будівництвом багатоквартирних житлових будинків у селах Петропавлівська та Софіївська Борщагівка у Київській області з метою отримання прибутку від подальшого продажу житлових та нежитлових приміщень у цих будинках. Однак він не оформив необхідну реєстрацію як підприємця як фізична чи юридична особа.

Після завершення будівництва, Мялик зареєстрував на себе право власності на 1221 об'єкт нерухомості у цих будинках. З часу з 2015 по 2020 роки, за довіреністю, уповноважена особа здійснювала продаж нерухомості нардепа та перерахувала на рахунок М'ялика понад 360 мільйонів гривень доходу від цих угод.

3 червня 2021 року Київський апеляційний суд ухвалив рішення накласти арешт на нерухоме майно народного депутата М'ялика.

Сам Мялик свою провину заперечує та стверджує, що угоди проводились законно.

Читайте також

1