Нардеп Нагорняк отримав підозру за незадекларований Lexus

Нардеп Сергій Нагорняк не вніс до декларації автомобіль Lexus 2020 року випуску
Важливо
Нардеп Нагорняк отримав підозру за незадекларований Lexus
Сергій Нагорняк (Фото: УНІАН)
9 Лютого 2023, 17:36
читать на русском

Чинний народний депутат України Сергій Нагорняк підозрюється в недостовірному декларуванні. Зокрема, він не вказав у своїй декларації за 2020 рік автомобіль Lexus.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Нардепу повідомили про підозру в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Дії нардепа кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 68 тис. грн, - УНІАН), або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до 2 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

"Народний депутат у декларації за 2020 рік не вказав автомобіль Lexus 2020 року випуску, що належав його батьку, проте яким він спільно із дружиною користувався з моменту купівлі. Вартість автомобіля становить майже 1,9 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У САП додали, що зважаючи на те, що місцеперебування нардепа не встановлено, про підозру йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України.

Зауважується, що розслідування цих фактів розпочато на підставі висновку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як повідомило виданню УНІАН джерело у правоохоронних органах, йдеться про народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Нагорняка.

Нагадаємо, двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю понад 227 тис. євро, а також 1,6 тис. дол. США на рахунках в українських банках не задекларував нардеп IX скликання від "Євросолідарності" Артур Герасимов.

Читайте також