Співголову фракції ЄС у Раді Герасимова підозрюють у недостовірному декларуванні

Нардеп приховав віллу в Іспанії
Головне
Співголову фракції ЄС у Раді Герасимова підозрюють у недостовірному декларуванні
Герасимов Артур (фото: сайт партії ЄС)
16 Січня 2023, 19:33
читать на русском

Народному депутатові від "Європейської солідарності" Артуру Герасимову оголосили про підозру у недекларуванні нерухомості в Іспанії.

Про це повідомило НАБУ

"Двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю 190 тисяч євро (станом на 2013 рік), а також 1,6 тисячі доларів на рахунках в українських банках не задекларував народний депутат України IX скликання. НАБУ і САП повідомили йому про підозру",- йдеться у повідомленні.

У бюро зазначили, що про підозру нардепу повідомили ще 13 січня.

Але оскільки місцеперебування нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України.

Бюро традиційно не називає прізвища нардепа, лише зазначає, що розслідування цих фактів розпочали за публікаціями журналістів програми "Схеми".

Однак раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірного недекларування вілли в Іспанії співголовою фракції "Європейської солідарності" Артуром Герасимовим. У квітні 2021 року "Схеми" повідомили, що співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов не задекларував двоповерховий маєток в Іспанії, яким разом із дружиною він володіє із 2013 року.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народну депутатку від партії "Слуга народу" Маргариту Шол. За даними відомства, Шол не вказала в декларації за 2020 рік відомості про оренду квартири на Печерську в Києві.

Читайте також