Нардеп Волинець отримав підозру у недостовірному декларуванні

Нардеп приховав активи на 1.79 млн грн
Нардеп Волинець отримав підозру у недостовірному декларуванні
Михайло Волинець (Фото: gmk.center)
18 Листопада 2022, 10:15
читать на русском

Детективи НАБУ та прокурори САП вручили повідомлення про підозру у недостовірному декларуванні чинному народному депутату України.

За інформацією джерел Схем в Антикорупційному бюро, йдеться про депутата від фракції Батьківщини Михайла Волинця.

Як повідомляють журналісти, підозра Волинцю була вручена в рамках кримінального провадження, яке в НАБУ було розпочато після виходу розслідування Схем у квітні 2021 року. Тоді журналісти з'ясували, що Волинець користується позашляховиком Toyota Highlander, який не вказано у декларації. Як встановили журналісти, автомобіль зареєстрований на сина народного депутата – Андрія Волинця.

"У ході досудового розслідування встановили, що народний депутат не вніс до декларації особу, уповноважену на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автомобіль особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з ним проживання. Також незадеклароване фактичне користування позашляховиком 2019 р. в., власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідбитих активів становить 1,79 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Стаття, за якою депутату вручили підозру – ч. 1. ст. 366-2 КК України (умисне внесення суб'єктом декларування свідомо недостовірних відомостей до декларації). Максимальна санкція в цій частині статті передбачає обмеження волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, САП звернулась до ВАКС з позовом про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн гривень, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави. У декларації за 2020 рік він не вказав джерело походження 3 млн грн, яких йому не вистачало на придбання квартири в Києві на Печерську загальною вартістю 7,6 млн грн. Ідеться про трикімнатну квартиру в житловому комплексі Бульвар фонтанів. Волинець журналістам повідомляв, що гроші йому дала жінка, з якою він проживає, але яку не декларує.

Читайте також

1