Нардеп Шевченко допомагав ГУР у контактах з Лукашенком

Головне
Таким чином розвідка намагалася не допустити втягування Білорусі у війну
Головне
17 Травня, 10:43

Народний депутат Євген Шевченко допомагав Україні йти на контакт з Мінськом, щоб не допустити втягування Білорусі у війну.

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів в інтерв'ю "Різні люди".

"Ми задіяли всі наші можливі шляхи комунікації (з білоруським диктатором Олександром Лукашенком - ред.), усі можливості, які у нас були. Навіть задіяли одного народного депутата", - розповів Буданов.

За його словами, таким чином розвідка намагалася не допустити втягування Білорусі у війну та повторних спроб вторгнення в Україну з півночі. Нині цих цілей вдалося досягти.

"Ну, всі розуміють, це пан Євген Шевченко. Ми користуємося можливістю його комунікації, його зв'язками. В принципі, ніколи це сильно не приховували. І він ефективний у цьому процесі. Пан Шевченко досить давно нам допомагає. І жодного разу не відмовляв, коли ми зверталися з певними проханнями до нього", - зазначив начальник ГУР.

Нагадаємо, 20 квітня 2021 року народний депутат з фракції "Слуга народу" Євгеній Шевченко поїхав до Білорусі, де зустрівся із президентом Олександром Лукашенком.

22 квітня Шевченко сам попросив виключити його з партії, під час "розбору польотів" скандального парламентаря.

23 травня після того, як влада Білорусі ініціювала екстрену посадку літака "Афіни-Вільнюс" під приводом "мінування", а потім затримала пасажира борту, засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, Шевченко опублікував у себе в Фейсбуці кілька дописів, у яких вихваляв президента РБ Лукашенка. Спершу він опублікував спільне фото з Лукашенком і підписав його: "Бацька вам не Янукович!". Згодом депутат написав: "Ми з бацькою за народ, за соціальну справедливість, за справжню незалежність без зовнішнього управління".

У грудні 2021 року слідчі Служби безпеки України спростували інформацію народного депутата Євгена Шевченка щодо оголошення йому підозри у державній зраді.

Читайте також